Kjære seminardeltaker!

Nå er det snart klart for historieseminar på Oscarsborg. Seminaret er fullt, og vi gleder oss til å møte dere alle! Vi har satt sammen litt informasjon om dagene for dere, og litt om hvordan man kommer seg lettest mulig til øya.
Først noen pakketips

Det kan være ganske surt på øya i april, og hotellet er en liten gåtur unna både forelesningssalen og frokost-/middagsarealene. Det er derfor lurt å pakke varme klær og sko som egner seg for litt gåing ute.

Onsdag 8.april

Reise til Oscarsborg

Fergen til Oscarsborg går fra SUNDBRYGGA kl. 10.30. Dette fergeleiet ligger litt nord for Drøbak sentrum. Følger du vanlig innkjøring til Drøbak er det skiltet til «Oscarsborg Parkering», og Sundbrygga ligger en liten spasertur fra denne parkeringen.

Parkering

Det er altså skiltet til «Oscarsborg Parkering» fra innkjøringen til Drøbak. Pris for parkering: kr 80,- pr. døgn
Se parkeringskart her
Her finner du også mer besøksinformasjon fra Forsvarsbygg.

Buss fra Gardermoen

Vi har satt opp egne busser fra Gardermoen onsdag morgen. Bussene går kl. 09.00. Hanne-Mari Bennett fra Gyldendal vil møte dere i ankomsthallen fra. 08:30 til kl. 08:55. Se etter en smilende dame med «Perspektiver-skilt».
Pass på at du registrerer deg før du går ombord i bussen slik at vi får alle med oss. Bussturen er gratis og tar ca. 1,5 time.

Buss fra Oslo

Det er selvfølgelig også mulig å ta buss til Drøbak, men merk at bussen har endestasjon i Drøbak sentrum og ikke passerer Sundbrygga.  Du må derfor beregne god tid fra ankomst Drøbak og til fergeavgangen kl. 10.30. Bussruter fra Oslo finner du her.

Ferje fra Drøbak

Vi har satt opp en egen ferje fra Sundbrygga kl. 10.30. Merk at dette ikke er i Drøbak sentrum, men altså litt nord for sentrum. Seminaravgiften dekker denne avgangen. (Om du velger en annen avgang, må du selv betale denne.)

Program onsdag 8. april

Onsdagen begynner allerede kl. 11.00, med registrering fra kl. 10.45. Det blir kaffe og noe å bite i for de som ønsker det. Registrering foregår på samme sted som foredragene, nemlig i Havnefortet som ligger rett ved der fergen ankommer øya.

Lunsjen serveres kl. 12.00, og ønsker du å sjekke inn på hotellet, kan du gjøre dette før vi starter opp igjen kl. 13.00.
Etter siste foredrag, som er ferdig ca. 16.15, er det satt av tid til ¨å bli kjent med øya, til å sjekke inn på hotellet eller til en presentasjon av Perspektiver og Perspektiver Smartbok, for de som ønsker det.

Før middag blir det også et foredrag kl. 18.30, før middagen serveres kl. 19.30. Det blir tre retters festmiddag, og for de som ønsker det avsluttes dagen med lett underholdning.

Torsdag 9. april

Denne dagen starter som varslet grytidlig, og allerede kl. 03.45 vil vi banke på hotellromdørene og varsle at det er 15. minutter til vi skal samles i festningens borggård. Her vil du få noe varmt å drikke før vi altså skal få ta del i hva som skjedde denne natten for 75. år siden.

Etter ca. halvannen time ute, samles vi innendørs for en «debriefing» etter nattens hendelser. Her kan du fylle kaffekoppen, samt ta en prat med de involverte fra det vi har opplevd. Frokost serveres kl. 07.30 – 10.00.

Etter frokost fortsetter dagen med foredrag kl.10.00 i Havnefortet. Vi holder på fram til lunsj kl. 12.45.

Retur med båt og buss

Båten tilbake til Drøbak går kl. 14.15, og på fastlandet venter bussene som tar dere tilbake til Gardermoen. Både denne fergeavgangen og bussturen er inkludert i seminaravgiften. Bussen skal etter planen være på Gardermoen etter ca. 1,5 time.

Ta gjerne kontakt dersom dere har spørsmål i forkant av seminaret.

Velkommen til Oscarsborg, og velkommen til historieseminar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: