HjemTidligere seminarer

Tidligere seminarer

Perspektiver er det nye læreverket for historie fra Gyldendal Undervisning.

Siden 2013 har vi arrangert historiekurs og seminar for historielærere i den videregående skole.

kanon2

I 2015 arrangerer vi Perspektivers historieseminar for tredje gang. Som i de foregående årene ønsker vi å gi deltakerne en opplevelse knyttet til et historisk sted i tillegg til solide faglige foredrag og gode fagdidaktiske opplegg. Det sosiale aspektet er selvfølgelig også viktig. Møt gode kolleger, og ha tid til å bli kjent med historielærere fra hele landet.

Her er noe av det vi har gjort de foregående årene.

2013

I 2013 var hovedtemaet middelalder. Rammen var middelalderbygg rundt om i landet – Akershus festning i Oslo, Nidarosdomen i Trondheim, domkirkene i Stavanger og Bergen. Foredraget til Tore Skeie om «Jomfruen fra Norge» fikk meget gode tilbakemeldinger, og deltakerne var svært fornøyde med dagene.

tores

2014

I 2014 gikk turen naturlig nok til Eidsvoll og markering av 200-årsjubileet for Grunnloven. Bilder og tilbakemeldinger fra seminaret kan du se her.

Eidsvoll_1

2015

I april 2015 er det som kjent 75 år siden angrepet på Norge, og Oscarsborg i Oslofjorden er derfor et naturlig sted for for seminaret. Vi kan love at opplevelser knyttet til det historiske stedet vil stå sentralt disse dagene. Vi skal blant annet gjenoppleve natten til 9. april «minutt for minutt», noe vi virkelig tror det er verdt å få med seg. Vi håper du har lyst til å få med deg årets seminar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s